Wellness en ontspanning in subtropisch zwemparadijs

Het Villapark zwemparadijs: 300m2 zwembelevenis, met Gratis Sauna 

BELEVENIS:Wildwater, bubbelbad, waterkanon, watermes, luchtmassage, hydromassage, sauna met lichttherapie

Er zijn maar weinig senioren die bij vakantie vieren direct aan Hongarije denken. Toch is ons villapark uiterst geschikt om in het voorjaar en het najaar te bezoeken. Vanaf Utrecht bent u in 10 uur rijden in ons vakantiepark. Villapark Vargesztes ligt aan de rand van het prachtige Vertesgebergte. Vanuit ons vakantiepark hebben wij speciale wandelpaden door de bergen aangelegd die u eenvoudig kunt volgen. Eenvoudige en vlakke wandelingen door het bos naar het meer van Vargesztes (2,5 km heen en weer) of wat langer, hoog de bergen in. Of u pakt de fiets naar het beroemde klooster van Majk. Per auto is het 15 kilometer, maar als u de fiets pakt, die op ons park te huur zijn, dan fietst u over een landpad in een kleine uurtje naar het klooster (6 km); u kunt het pad niet missen. Onze receptie wijst u het betreffende pad graag aan!

En natuurlijk mag een bezoek aan Boedapest, de koning van de Donau, in niemands programma ontbreken. U kunt hier samen lekker eten of een van de vele bezienswaardigheden bezichtigen. En ’s avonds gaat u heerlijk terug naar uw eigen villa op ons vakantiepark Vargesztes. Al onze villa’s beschikken over een ruime tuin (minimaal 800 vierkante meter) en een eigen garage. Bovendien beschikken alle villa’s over een slaapkamer en badkamer op de begane grond. U hoeft dus nooit trappen te lopen. En neemt u uw kinderen of kleinkinderen mee, dan is het goed om te weten dat er boven nof 3 andere slaapkamers zijn en een badkamer. Onze vakantievilla's zijn dus geschikt voor iedereen.

Komt u ’s avonds moe maar voldaan aan, dan kunt u zich heerlijk ontspannen in ons uitgebreide Wellness Center met warmwaterbanen, hydrostromen, sauna’s en jacuzzi’s. Wilt u een massage? Wij beschikken over een team van eigen masseuses.

Zoekt u als senioren een bijzondere vakantie op een weinig bezochte plek midden in de natuur, dan is Villapark Vargesztes de plek! Wij ontvangen u graag, u bent van harte welkom!

Wellness en ontspanning, ruim 300 m2 subtropisch zwemavontuur! 

Het zwemparadijs bestaat uit:

Watertemperatuur Waterdiepte
Diverse baden 27-28 C    0,9-1,4 m
Jacuzzi 32-34 C    0,8 m
Kinderbad 32-34    C 0,3 m

De openingstijden van het zwemparadijs in het hoogseizoen zijn:
Ma - Zo: 10 - 13 en 14 - 20 uur

De openingstijden van het zwemparadijs buiten het hoogseizoen zijn:
Ma - Vr: 16 - 20 uur / Za - Zo: 10 - 13 en 14 - 20 uur

Impressies subtropische zwemparadijs (300m2) met Sauna en diverse Massage mogelijkheden

       

       

                                           

Massage 

masszazs3

Ontspan bij ons in het Villapark ! Probeer een of meer van onze nieuwe massage types !

 • Zweedse massage ( 6 000 HUF / 1 uur, 3 500 HUF / half uur )
 • Verfrissende - ontspannende massage ( 6 000 HUF / 1 uur, 3 500 HUF / half uur )
 • Aromatherapie massage ( 6 000 HUF / 1 uur, 3 500 HUF / half uur )
 • Chocolate massage ( 7 000 HUF / 1 uur, 4 000 HUF / half uur )
 • Massage met Honing ( 7 000 HUF / 1 uur, 4 000 HUF / half uur )
 • Lavasteen massage* ( 7 000 HUF / 1 uur, 4 000 HUF / half uur )

Wanneer het binnenzwembad geopend is, kunt u bij de receptie een afspraak maken met één van onze masseurs, voor een ontspannende massage, dit is mogelijk vlak bij het binnenzwembad.

Massage is in de massagekamer naast de zwembaden.

Voor de lavasteen, honing en chocolade massage, afspraak maken per telefoon(of ter plekke) een dag eerder!

*Houdt er rekening mee, lavasteen massage is niet altijd goed voor iedereen, het hangt af van de gezondheidsvoorschriften. Voor  meer informatie kunt u contact opnemen met onze receptie.

Zonnebank

Naast de binnenzwembaden bevindt zich de zonnebank, waar u uw kleurtje voor het seizoen al kunt starten. Munten hiervoor zijn verkrijgbaar bij de badmeester of in het restaurant.

Prijs per 2 minuten 300 Huf


Sportieve ontspanning

Beachvoetbal en Beachvolleybal

Streetballplank

Nordicwalking

Sportschool

Buiten en binnen tafeltennis

Vlakbij het Park

Vissen, Jagen, Golf, Avonturenpark, Arena sportcentrum enz.

Gesztes vismeer:
U kunt uw ticket in de winkel of aan de receptie kopen

Somlóhegy vismeer
Vissen in het meer
GPS: 47° 29' 44'', 18°  22' 41''
Openingstijden: 7.00-19.00
Nachttickets vanaf 3 personen. Toilet, buffet, camping, BBQ, paraplu's, kleine viswinkel, alles  is daar bij de hand.
Contact: 36 20/263-0321

Jagen
Vraag bij de receptie naar de contactgegevens van de plaatselijke jagersclub en verken de schitterende heuvels van de Vértes

Golf- en avonturenpark in Tata
Als onze gast krijgt u 10% korting bij het golf spelen en bij de toegang tot het avonturenpark. Dit park bevindt zich op ongeveer 25 minuten met de auto vanaf  Villapark Vargesztes

Aréna Sportcentrum inTata
Als onze gast krijgt u 10% korting op alle mogelijkheden binnen het Arena sportcentrum in Tata,
zoals:

Conditie-en fitness ruimte

aerobic, pilates, chi-kung, callanetics, danslessen

solarium, infrarood sauna, massage

Adres:
Tata, Új út 3. III. emelet.
Tel: 06-34-381-051
E-mail: arenafitness@t-online.hu

Wandelroutes en bezienswaardigheden

Ontdek de schitterende natuur in het Vértes gebergte, natuurreservaat!

We bevelen diverse routes aan, die u allemaal als een gedrukt exemplaar kunt meenemen.

De favoriete routes van onze gasten, met of  zonder fiets, zijn:

 • Gesztes Castle - Várgesztes village  (ongeveer 2 km)
 • Vérteskozma village (ongeveer 7 km)
 • De nationale blauwe tour etappe in het Vértes gebergte

Ontdek de schitterende natuur in het Vértesgebergte!

We bevelen diverse routes aan, die u allemaal als een gedrukt exemplaar kunt meenemen.

De favoriete routes van onze gasten, met of  zonder fiets, zijn:

 

Gesztes Castle– in Várgesztes (op ongeveer 2 km afstand)

Het 14e-eeuwse kasteel van Gesztes ligt op  slechts 2 kilometer afstand van Villapark Vargesztes op de 376 meter hoge top van een heuvel. Het ligt naast het ‘Borth-Vertes Nature Conservation Area’ en is omringd door dichte bossen. Het kasteel was een van de meest significante leden van de kasteelverdedigingslinie Vértesszőlős. De eerste schriftelijke relikwieën dateren uit de 13e eeuw. Bij het kasteel is onder andere een restaurant en een bar te vinden. Het kasteel van Vargesztes is een leuk uitje voor mensen die van historie, romantiek, rust, stilte en de schoonheid van de natuur houden.  

Het dorpje Vérteskozma (op ongeveer 7 km afstand)

Vérteskozma is een leuk, vredig dorpje in het hart van Vertes. Het is gelegen op ongeveer 7 kilometen afstand van Villapark Vargesztes. Het dorpje bestaat uit slechts één straat. Aan het eind van deze straat heeft u bovenop de heuvel een prachtig uitzicht.

Het nationale blauwe wandelroute in het Vértesgebergte

De nationale blauwe wandelroute is een onderdeel van de Hongaarse sectie van de Europese Lange Afstands-Wandelroute E4. De route begint bovenop de Irottkö Mountain (884 m) op de Oostenrijks-Hongaarse grens en loopt dan dwars door Hongarije. De route eindigd 1128 km later in het dorp Hollóháza bij de Hongaars-Slowaakse grens. Deze route passeert ook het Vértesgebergte, wat grenst aan Villapark Vargesztes. Bij de receptie kunt u gratis wandelroutes krijgen die aansluiten bij deze wandelroute. 

Tatabánya (op ongeveer 20 km afstand) 

Tatabánya ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van het Villapark Vargesztes. In Tatabánya zijn meerdere bezienswaardigheden te bezoeken. 

Eén van deze bezienswaardigheden is de Szelim-grot, gelegen op de berg Kő-hegy. Deze grot is 45 meter lang en 14 meter hoog. De grot van kalksteen is uitgehold door een waterstroom. Er zijn resten gevonden van de neolithische mens, daarmee is de grot een van de bekendste nederzetting/jagerskampen die men in Hongarije gevonden heeft uit de steentijd. 

Een andere bezienswaardigheid is het Turul-monument. Turul is de vogel in de mythe over de oorsprong van de Hongaren en derhalve een symbool van de Hongaren en Hongarije. In Tatabánya staat een monument van de Turul, wat het grootste vogel-sculptuur van Europa is.  

Een van de musea in Tatabánya is het Openlucht Mijnmuseum (Open Air Mine Museum). Het museum is geopend in 1988 en is het eerste openlucht museum dat is gevestigd in haar oorspronkelijke  omgeving in Hongarije. Het museum laat de authentieke manier van leven zien van de mijnwerkers. 

Majk-puszta, afstand (op ongeveer 15 km afstand) 

Majk-puszta ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Villapark Vargeszted. Hier ligt het prachtige Kamalduli Hermitage. Graaf Jozef Eszterházy gaf de heerschappij over de hermitage in Majk aan de Kamaldul orde in 1727. De Hermitage werd gebouwd met de hulp van verscheidene patroons. 

Tata(op ongeveer 25 km afstand) 

Op ongeveer 25 kilometen van Villapark Vargesztes vindt u het stadje Tata. Tata ligt in een groene, heuvelachtige omgeving. Tata wordt ook wel ‘de stad der wateren’ genoemd vanwege haar meren, bronwaters en beekjes. Tata is rondom twee meren gebouwd: het grotere Öreg-tó (het Oude Meer) dat met warme bronnen wordt gevoed en het Cseke-tó (Cseke Meer), met de Engelse Tuin, een in Engelse stijl aangelegd park.  

In en rondom Tata zijn meerder bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Esterházy Castle, wat haar naam dankt aan de familie Estherházy die vanaf 1727 de macht had over Tata en haar omgeving.

Een andere bezienswaardigheid in Tata is de Kapucijner kerk en klooster. Het gebouw werd gefinancierd door de lokale patroonheilige Graaf ózsef Esterházy, die ook de kloosterorde in Tata bewerkstelligde.

Verdere bezienswaardigheden in Tata zijn de molenaars of Tata, Belfry en het kasteel Zsigmond.

Vértesszőlős  

In Vértesszőlős is een museum volledig gericht op Samu. Samu is de bijnaam die is gegeven aan een prehistorische man, waarvan de resten werden gevonden in 1964 in de buurt van Vértesszőlős. Hij was een late Homo erectus, ergens tussen Homo erectus en Homo sapiens. Slechts een deel van het schedelbeen is gevonden. Hij leefde ongeveer 350.000 jaar geleden.

Alcsútdoboz  

De Alcsúti Arboretum, gelegen in Alcsútdoboz, is waarschijnlijk de meest originele tuin in Hongarije. Deze rustig gelegen 40 hectare grote tuin is ontworpen door Carl Tost, een tuinman uit Oostenrijk. Men heeft hier honderden exotische en inheemse soorten planten en struiken geplant. 

In het dorp Alcsútdoboz vindt u ook ruines van een kasteel. 

Bicske  

In het plaatsje Bicske vindt u het kasteel Batthyányi. Dit kasteel is gebouwd in 1490 en dankt haar naam aan de Batthyánys, een beroemde Hongaarse adellijke familie. Het kasteel is gelegen in een park en is onlangs gerenoveerd in haar oorspronkelijke barokke stijl. 

Csókakő  

In Csókakő staat een 700 jaar oud middeleeuws kasteel. Dit kasteel werd gebouwd op het rotsplateau boven de Mór in het westelijke deel van het Vértesgebergte. Het kasteel van Csókakő was het belangrijkste politieke centrum (na Székesfehérvár) van de regio vanaf de 13etot de 16eeeuw. De wederopbouw van het kasteel is al gaande sinds 1995. 

Csákberény  

Het dorp Csákberény is gelegen in het noordwestelijke deel van Fejér County, aan de voet van de zuidelijke hellingen van het Vértesgebergte. In 1991 opende men het Dorpsmuseum in het gebouw van het Cultureel Centrum. Het museum exposeert meubels, gereedschap en kleding van de lokale bevolking uit de jaren 1920 tot 1930. Het is een speciaal kenmerk van dit museum dat alle bezienswaardigheden in het museum zijn geschonken door de inwoners van het dorpje. 

Etyek  

In Etyek vindt u het Regionaal Historische Museum met historische bezienswaardigheden uit de regio.

Lovasberény  

Een van de bijzondere bezienswaardigheden in Lovasberény is het kasteel Cziráky. De bouw van het kasteel dateert uit de 17eeeuw, maar het gebouw dankt zijn huidige vorm aan een 19eeeuwse renovatie. Het U-vormige, één verdieping tellend hoofdgebouw is herkenbaar aan een  voorportaal met Ionische zuilen en een driehoekig timpaan. De ceremoniële zaal boven de grote zaal is versierd met muurschilderingen. De binnenplaats heeft een goede akoestiek en dient als de plek waar concerten worden gehouden, terwijl in de kamers van het kasteel soms tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden. De tuin van het kasteel is prachtig, de rest van het kasteel is nogal vervallen. 

Een andere bezienswaardigheid in Lovasberény is de Lenke Art Gallery. Oorspronkelijk was dit een boerderij uit 1798. In 1998 opende men hier de kunstgalery. 

Mór  

In Mór vindt u het prachtige kasteel Lamberg. Het kasteel werd gebouwd door Lord Franz Anton Lamberg als zomerverblijf. De bouw van het kasteel is gestart in het jaar 1762 en is in 1766 afgerond. In 1810 vernietigde een aardbeving een groot deel van het gebouw. Dit is later gerestaureerd. In het kasteel zijn nog originele houten deuren en kozijnen te vinden. Tevens zijn er nog bijzondere schilderingen te vinden op de bovenverdieping van het kasteel.

U kunt hier direct een Offerte of Reservering aanvragen

Speciale korting voor de Herfst en de Winter

Tussen 1 september en 20 december bieden wij u een speciale prijs: 30% korting op het normale tarief van de COMFORT villa!

Gratis dienstverleningen:

 • Wellness zwembad, Finse sauna, infraroodsauna en jacuzzi
 • Fitnesszaal, pingpong, wandrek, cardio-apparaten
 • Binnenspeelplek met een doolhof
 • Animatie en kinderprogramma’s (in voorseizoen, hoogseizoen en naseizoen)
 • Buitenzwembaden (van 1 mei tot 30 september, als het weer het toelaat)
 • Buitenspeeltuinen
 • Aangegeven plaatsen waar buiten vuur maken is toegestaan
 • Gratis internet en WIFI bereikbaarheid op het hele terrein van Villapark Várgesztes
 • kindvriendelijke villa’s (beperkt aantal)
 • Gratis kaarten van wandelpaden en bergroutes van het Vértesgebergte
 • Gratis parkeren voor je eigen Aqua Plus Villa of Comfort Villa
 • Voetballen op zand of gras
 • Beachvolleybal
 • De prijs die u betaalt voor uw villa is inclusief voor alle personen één set beddengoed, een badlaken en een handdoek

Dienstverleningen die in het Villapark tegen betaling te verkrijgen zijn

 • Restaurant en bar
 • Porto Pizzeria (van 1 mei tot 30 september, als het weer het toelaat)
 • Fietsverhuur: 500 HUF / uur, 3 000 HUF / dag
 • Barbecues te huur
 • Biljarten, darten en bowling: 3 000 HUF / baan / uur
 • Winkel
 • Massage: 3 500 HUF / half uur
 • Zonnebank: 300 HUF / 2 minuut  

Direct naar reserveren of een offerte aanvragen.

Auto trips:U kunt de desbetreffende kaarten bij de receptie verkrijgen

 • Tatabánya ongeveer 20 km: Szelim-cave, Turul-monument, Open Air Mine Museum, Open Air Industrial Museum
 • Majk-puszta ongeveer 15 km: Kamalduli Hermitage
 • Tata ongeveer 25 km: Old -lake, Esterházy Castle, Millers of Tata, Belfry, Zsigmond Castle, Capuchin church and monastery, Calvary, English Park
 • Vértesszőlős: Samu, the prehistorc man
 • Alcsútdoboz: Castle ruin, Arboretum
 • Bicske: Batthyányi Castle
 • Csókakő: Medieval Castle on the hill
 • Csákberény: Village Museum
 • Etyek: Region Historical Museum
 • Lovasberény: Cziráky Castle, Lenke Art Gallery
 • Mór: Lamberg Castle and Láncos Castle
 • U kunt de desbetreffende kaarten bij de receptie verkrijgen